2012. július 15., vasárnap

Varrogattam

pár táskát. Ajándékba is, magamnak is.


A narancssárgával kezdődött. Pontosabban a kék virágos táska után tudtam, hogy narancsosat kell varrnom, mert nadrágom is, felsőm is van, amihez passzol. Nosza, turira fel! Csak a színt tudtam, hogy mit keresek, a többit a szerencsés véletlenre bíztam. Jól tettem, mint mindig. Két blúzból született a narancs színű táska.


A mintás blúz gombjait sem hagytam parlagon.

Az apró virágos anyag régi nagy kedvenc. Több mint 1 éve várakozik a szerelem-polcon (Noémitól hallottam ezt a kifejezést, nagyon tetszik), hogy valami szerelem-darab szülessen belőle. Az lett!Belső része egykoron ing volt. Az ingzsebet így hasznosítottam. Szembe pedig bordó zsebeket varrtam.

A türkiz mintás ing megsúgta, hogy táska szeretne lenni. Támogattam átváltozási terveit, és megállapítottam, hogy sokkal hordhatóbbá vált így.

A táska bélése egy másik ingből készült. Hasonlóan a az előző táskához, itt is meghagytam az ing zsebét, a másik oldalra pedig egy kétrekeszes zseb került. (Nem látszik a képen.)


A táskafesztivál egy következő darabja ez az elegáns formájú Alba. Az alakja nagyon tetszik, bár nekem túl nagy méretű. A Csengéhez hasonlóan ezt is le fogom kicsinyíteni. Szerintem jó lett. Ti mit gondoltok?
Az anyagok 95%-ban újrahasznosításból származnak. Ingek, párnahuzatok, lakástextilek voltak korábban.
Recycling forever! :-)

7 megjegyzés:

 1. Ó, de szépek! Mekkora az Alba, hogy "túl nagy"?

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm, Micuska!
  A táska legszélesebb pontján 45 cm, magassága 29 cm. Nekem, ilyen formájú táskában a kisebbek tetszenek. Mondjuk kb. 30 cm széles és 22 cm magas. :-)

  VálaszTörlés
 3. Én is a rózsásra szavazok! Nekem pont jó a méret egyébként...

  VálaszTörlés
 4. Én is a rózsásra szavazok! Nekem pont jó a mérete...

  VálaszTörlés
 5. Nekem is az a rózsás fazon tetszik, de valami narancsos (és bármily meglepő) zöldes színben :o)

  VálaszTörlés
 6. Fantasztikusan szépek !!Nekem az apró virágos , bordós nagyon bejön .:)

  VálaszTörlés