2011. február 15., kedd

Manófaktúra

Manófaktúra.
Nem, nem manógyár. Legalábbis olyan értelemben nem, hogy szalagon gyártás nem lesz. Készülnek manók, babák, de leginkább a magunk örömére, ajándékba, vásárra, waldorf bazárra vagy megrendelésre. Mindezeket a hagyományos Waldorf babavarrási technikával, természetesen annak szellemi hátterével együtt. (Később írok még arról, hogy mitől Waldorf baba a Waldorf baba, és még sok olvasnivaló lesz Waldorf témakörben.)

Manófaktúra. Szorgos kis kezek munkálkodnak apró csodákon. Már a lányok is érdeklődnek a kézimunka iránt, és időnként a Kedvesről is fogok írni. A kerti kiülőtől kezdve rönk játszóig, gyermekhintától a kandalló építésig bármit meg tud csinálni, hihetetlen kreativitással rendelkezik.
Hát ezért Manófaktúra.

5 megjegyzés:

  1. Kedves Manófaktúra!
    Teljesen véletlenül bukkantam a blogodra, gratulálok hozzá.
    Most valószínűleg egy kicsit kedvedet fogom szegni vele, de azért elmondom: évek óta Manófaktúra néven ténykedem: én babákon és játékokon kívül ékszerekkel is foglalkozom... Nem tudom, neked hogy volt ilyen mázlid a blognévvel, amikor én szerettem volna (kb. 2 éve), ez a blogcím foglalt volt, így én a www.mano-faktura.blogspot.com-ot választottam. Természetesen arra nem kérhetlek, hogy változtass nevet - bár elég szerencsétlen a névválasztás - főleg, hogy még hasonló dolgokkal is foglalkozunk.
    Egyébként Manófaktúraként megtalálsz a Facebookon és a Meskán is, évek óta használom a nevet.
    További jó munkát: Manófaktúra (alias Winkelbauer Renáta)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Renáta!

    Köszönöm szépen a gratulációt.
    Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe bonyolódtunk.
    Amikor bevillant ez a név, eszembe sem jutott ellenőrizni, annyira természetesnek vettem, hogy ezen a néven kell blogot indítanom. Többek közt azért, mert ez egy nagyon belülről jövő üzenetként érkezett. Igaz, az eddigi bejegyzésekből még nem derül ki (mivel még nem jutottam a korábbi munkák bemutatásának a végére), de javarészt manókat varrok, Waldorf manókat. A név abszolút adta magát. Manóvarrás - Manófaktúra.
    Nem is gondoltam, hogy van másik manófaktúra, hiszen a blogspot simán, minden visszajelzés nélkül engedte a regisztrációt.
    Megnéztem a blogodat és fb oldaladat, és nem udvariasságból, de én is gratulálok! Gyönyörű ékszereket készítesz!
    Úgy láttam, Tilda babákat és egyéb típusú játékokat varrsz, ebből én azt gondolom, hogy nem zavarjuk egymás köreit, mivel én kifejezetten Waldorf manókat, babákat, játékokat készítek, a hagyományos Waldorf babavarrási technika szerint. (Ezt most bele is írtam a bejegyzésbe.) Waldorf iskolába, óvodába járnak a gyermekeim, jómagam aktívan veszek részt Waldorf közösségek munkáiban.
    A facebook oldalt már javítottam Waldorf manófaktúrára (habár ott is minden gond nélkül létre tudtam hozni, és még a közelben sem hozott fel hasonló nevet, csak Menő Manót, Mai manót, manó könyvet, manócsomagot), itt a blogon viszont csak késő este fog megtörténni a Waldorf szó hozzátétele, mert a blogszerkesztőm akkor ér rá.
    Ennyit tudok tenni, Renáta, remélem, széles e országban, világban békességben elférünk egymás mellett.

    Dakó Gabriella

    VálaszTörlés
  3. Kedves Gabi!
    Valószínűleg hasonló lelkek vagyunk, innen jöhetett a névazonosság is, meg a manók és a babák szerete is :-)
    Köszönöm a névváltoztatást, nagyon kedves tőled :-)
    Fel is iratkoztam gyorsan a blogodra olvasónak, várom az újabb manókat! :-)
    Rena

    VálaszTörlés
  4. Kedves Rena!

    Örülök, hogy kisimúltak a kedélyek. :)
    Igen, szerintem is lehet bennünk pár közös dolog, érzem én is.
    Igyekszem minél rendszeresebben írni a blogba, de most épp német barátaink vendégeskednek nálunk. A hát második felében viszont lesz több bejegyzés is. :)
    Gabi

    VálaszTörlés
  5. kisimúltak helyett kisimultak
    hát helyett hét :-)
    (korán volt még fél 9-kor ;-) )

    VálaszTörlés